15 Temmuz 2014 Salı

pitbull dünyadaki en güçlü köpek türümüdür

Pitbullar Dünyadaki En Güçlü Köpek Türüdür Belki de! Çünkü Pitbullar, kendinden çok daha iri köpeklerle mücadele edebilir hatta onlara karsi üstünlük saglayabilirler. 55 kiloluk bir Akita ya da Rotweiler 25 kiloluk bir Amerikan Pitbull tarafindan kafa tutulmasi, tabi ki bu köpek sahiplerini biraz üzebilir.

Fakat Pitbullar yürek, beyin ve fiziksel kabiliyetini biraraya getirebilme kabiliyeti, onu diger köpeklerden ayiran bir özelliktir. "En güçlü" kelimesini biraz açmak gerekirse, bu terimin genelde "agirlik çekme" yarislarinda kullanildigi ortaya çikar. Bu yarismalarda iki ödül vardir. "En agir yükü çeken" ve "vücut agirligina oranla en agir yükü çeken" Ufak köpekler iri olanlara göre, her zaman vücut agirliklarina oranla daha fazla yük çekerler.

Fakat iri köpekler her zaman en agir yükü çekenlerdir. 60-70 kilo agirligindaki köpekler kayitlara göre 2,5 tona kadar agirlik çekebilirler. (Tabi bu, yük çekme federasyonu kayitlarindaki tekerlekli bir araba üzerinde çekilmis en fazla yük rekordur) Bu konuda en basarili köpekler safkan yada kirma Malamut'lar, St.Bernardlar, Danua ve Mastiflerdir. Pitbullarda bu yarismalarda yerlerini kanitlamis türlerdir, özelliklerde 17-18 kilo agirligindaki ufak türler tabi ki bu, su anlama gelmesin ki Pitbullar çok güçlü köpeklerdir.

Onlarla ayni klasmanda yarisip, Pitbullari geçen birçok köpek türü vardir. Belki bunlar özel olarak bu konu üzerinde yetistirilmislerdir. Ama yine de dünyanin en güçlü köpegi Pitbullardir demek oldukça yanlis olur. Pitbullar, Buldoglar gibi yüreklerinden ve dürtülerinden kaynaklanan, fiziksel olmayan bir güce sahiptirler. Iste esas güçlerini buradan alirlar. Atılan Kurşunlar Pitbullun Vücudundan Geri Seker Bu saçma söylentinin tartismasini bile yapmak gereksizdir. Hiçbir yasayan canlinin derisi veya kafatasi "kursun geçirmez" özellige sahip degildir. Pitbulların Öldürdüğü İnsan Sayısı, Popülasyonuyla Orantılandığında Çok Fazladır Pitbullarin popülasyonu su ana kadar hiç kimse tarafindan belirlenebilmis degildir. Dolayisiyla belirlenememis bir popülasyon hakkinda böyle bir önerme yapmak yanlis olur.

Belki de bu oran sicile kayitli köpekler baz alinarak hesaplanmistir. Eger sicile kayitli köpeklerden bahsediliyorsa Amerikan Staffordshire Terrierleri, Amerikan Kennel Club Bull Terrierleri, Amerikan Stuff'ta sicil olarak degerlendirildiginde, popülasyon olarak fazla bir sayi teskil etmezler. Aslinda bu olayin kökeni 1980'lerin ortalarina dayanir.

O yillarda yüzlerce, hatta binlerce Pitbull UKC ve ADBA tarafindan sicile kaydedildigi halde, bir o kadari da kayitlara geçmemistir. Ayrica bir tek safkan Pitbulla en az 3-4 çiftlestirme gerçeklestirildigi düsünülürse en az su anki tahmin edilen sayilarinin 4-5 kati daha fazla sayida olduklari kesindir ve popülasyon olarak "Top Ten"de bulunacak kadar genis bir ailedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

[facebook][blogger][disqus]