15 Nisan 2013 Pazartesi

Spirulina Nedir? Faydaları Nelerdir?


Spirulina Nedir? Faydaları Nelerdir?
Spirulina, mavi-yeşil algler grubuna ait mikroskobik bir yosun türüdür. İlk keşfi (1524 yılı) Azteklere dayanan spirulina, fotosentetik canlıların torunu olarak kabul edilir. Spirulina, doğaya son derece saygılı, dünya kaynaklarından minimum ölçüde tüketen, çevreye zarar vermeyen, havuzlarda üretilen bir üründür. Spirulina’nın içerdiği besleyici elementler, vitaminler ve mineraller doğal olduklarından, sentetik yolla elde edilenlerden farklı olarak canlı vücudunda birikime neden olmaz. Toz, Tablet, Kapsül formlarıyla sağlık ve gıda desteği olarak kullanılan spirulina, jel ve maske formunda ise cilt bakımı amaçlı kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.
Spirulina, içerdiği % 65 protein oranıyla en iyi bitkisel protein kaynağıdır. Günde 3-5 gr. Spirulina günlük beta karoten, vitamin B12, vitamin B kompleks, demir, esansiyel mineraller ve gama-linolenik asit ihtiyacının tamamına yakınını karşılar.

Protein Kaynağı % Su % protein
Spirulina 5 60-70
Soya 8 35
Süt tozu 4 30
Sardalya 50 20
Alabalık 77 19
Tavuk eti 61 19
Sığır eti 56 17
Yumurta 74 13
Koyun sütü 82 5,6
Yoğurt 86 4,8
İnek sütü 88 3,2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

[facebook][blogger][disqus]