15 Nisan 2013 Pazartesi

Muhabbet Kuşu Üretimi Kazanç Getiren Bir Fırsattır!

Muhabbet Kuşu Üretimi Kazanç Getiren Bir Fırsattır!
Sevecenlikleri ve insan canlısı karakterleri ile tanınan Muhabbet Kuşlarının aynı zamanda bir kazanç kapısı olduğunu da biliyor muydunuz? Muhabbet kuşlarına oldukça yoğun talep olmasına rağmen üretim aşamasında bu sektörde yerli üretim sıkıntısı çekilmektedir.
Çoğu şeyin ithal olanı daha çok rağbet görürken muhabbet kuşunun yerli olanına talep daha fazladır. Çünkü ülkemizde yetiştirilen kuşlar; iklim şartlarına uyumlu olurlar ve bu nedenle de hastalıklara karşı daha iyi direnç gösterirler. Ömürleri daha uzun olur ki bu da tüketici için bir avantajdır.
Muhabbet Kuşu Nasıl Üretilir?Muhabbet kuşunun üretimi çok eğlenceli, kazancı da yüksektir. Örneğin o küçük yavruları elinize aldığınızı düşünsenize. Muhabbet kuşu üretiminin nasıl gerçekleştirileceğine takım terimi açıklayarak başlayalım.
Takım: Erkek ve dişiden oluşan bir çift anlamını taşır. Muhabbet kuşları bir erkek bir dişi olarak ürerler. Yani bir erkek muhabbet kuşu birden fazla dişi kuşla eşleşmez. Bir takım muhabbet kuşu yaklaşık bir kuluçkada 7-8 yumurta yapabilir. Nadiren bu yavruların hepsini büyütür. Ama ortalama bir takım muhabbet kuşu 4 yavruya rahatlıkla bakabilir.
Muhabbet Kuşunun Bakımı Nasıl Yapılır?
Muhabbet kuşlarının bakımı pek zor değildir. Günlük olarak yem, su ihtiyaçlarını karşılamak ve yavrusu olan muhabbet kuşları için özel mama hazırlamak yeterlidir. Bir takım muhabbet kuşunun temizlik dahil günlük bakım süresi bir kaç dakikayı geçmez.
Muhabbet Kuşundan Kazanç Nasıl Elde Edilir?
Muhabbet kuşundan elde edilecek kazancı basit bir istatistikle anlatmak gerekirse; örneğin 10 takım muhabbet kuşunuz var. Her bir takım 2 ayda bir kuluçkaya yatar. Yavrular, yumurtlamayı takip eden 20. günden sonra yumurtadan çıkar. Yavru muhabbet kuşlarının gelişip kendi kendilerine yem yiyebilmeleri ise bir ay zaman alır. Yani bir takım sizi yaklaşık 2 ayda 4 yavru sahibi yapabilir. Bugün yavru muhabbet kuşunun piyasadaki toptan fiyatı 15 ile 20 lira arasındadır. 10 takım muhabbet kuşu da 2 ayda yaklaşık 40 adet yavru büyütebilir ve bu da size ortalama 700 ile 800 lira arasında kazanç getirir.
Bu üretimi ek gelir olarak da düşünebilirsiniz. Ya da kendinizi biraz geliştirdikten sonra profesyonel olarak üreticilik yapabilirsiniz. 100 takım muhabbet kuşunuz olsa 2 ayda 400 yavru alabilirsiniz ve bu da 8000 lira ciro yapar. Masrafına gelince masrafı yaklaşık 8000 liralık cironun en fazla 2000 lirasıdır. Yani size 2 ayda 6000 lira kazandırır ve bu da aylık tam 3000 lira demektir.
Muhabbet Kuşu Üretimi Ne Kadar Sermaye Gerektirir?Bir çift muhabbet kuşunun şu anki piyasa satış fiyatı 60 TL. ile 100 TL. arasında değişmektedir. Bir kafesin fiyatı da yaklaşık 25 TLdir. Her kuşun ayrı kafesi ve bir yuvalığı olacağını düşünürsek ortalama bir çift kuşun maliyeti 100 TL ile 120 TL arasındadır. 10 çift yani 10 takım kuş aldığınızı düşünürsek bu size 1200 TLye mal olur.

---------------------------------------------------------------------------

Muhabbet Kuşu Yetiştirme Ker Zarar Hesabı
Gider hesabı:
Arkadaşlar muhabbet kuşunun günümüz koşullarındaki üretimi ve kar hesabını ele alalım biraz..burada bu işin karlımı yoksa zararlımı olduğunu mantıklı olup olmadığını değerlendireceğiz..sizlerde bu konuda fikirlerinizi merak ettiklerinizi sorun..
öncelikli olarak 1 çift kuş üretimi ele alınarak yapılacak kar hesabını sizlere aktarayım.
1 çift kuşun maliyeti normalde üreticiden kuşun tanesini 15 ytl ye alabilirsiniz.çift olacağından bir dişi ir erkeğin maliyeti 30 ytl üreticiden elden alırsanız..
Bu çifti kuşçudan alırsanız tanesi 20-25 ytl arasındadır.2 tane alacağınız için maliyeti 50 ytlyi bulur. Biz en pahlı alış hesabını alalım yani pazarlık yapamadık ve bize kuşlar 50 ytl ye mal oldu diyelim
Kafes ortalama 25 ytl olsun içindeki suluk yemlik ve tünek dahi 30 ytl..ama eskiciden alırsanız kafesi 5 ytlye mal edersiniz..
Yemi 2 kilo aldık diyelim kilosu 2,5 tan 5 ytlye alırsınız.fakat çuvalla alırsanız yemin kilosu 1 ytle mal olur.günlük zaten yediğiniz yumurtadan ve maydanozdan az miktarda verin..yumurta yda maydanozu zaten alıyorsunuz..2kg yem ortalama 2 ay yeter..
Geriye elektirik ve su parası kaldu günde 500cc su kullanmazlar ayda 1 ytl olsun elektirik konusuda zaten kullandığın odada kuşun olcak sen ne zaman istersen kapat..elektirik sorun değil..karışık masrafta 2 aylık 5 ytl olsun..(gaga taşı,kemik, vb..)
Yuva 5 ytl olsun marangozcuda yaptırın ve içi büyük olsun onunla ilgili detaylı resim ve bilgilerde var ve dahasıda gelecek..


Şimdi topluyalım:
Kuş maliyeti = 50 ytl
Kafes = 30 ytl
Yem = 5 ytl
Kar.masraf = 5 ytl
Yuva = 5 ytl
Toplam = 95 ytl
Şimdi iki aylık toplam masrafınız 90 ytl bundan sonra kuş masrafı ve kafes masrafı yok geriye kalanları toplayın 10 ytl iki ayda giden masraf olsun..
4 ay sonunda toplam masrafınız 105 ytl oluyor..6 aysonra 115 ve 8 ay sonunda toplam masraf 125 ytl oluyor..yani mazemeler alındıktan sonra her 2 ayda bir gider sadece yiyecek oda 10 ytl olsun
8 ay sonunda giden masraf = 125 ytl..

Muhabbet kuşu geliri :
Kuşlar ortalama olarak 8 ay sonunda olgun çift olurlar tabi bu arada dişi ve erkeğin aynı kafeste olmaları ve o kafese ilk günden yuva takılması gerekir..başka kuş olmayacak..bir dişi ve bir erkek..
Ortalama ilk ağızdan itibaren 2 ayda bir yumurtlarlar..ve her yumurtlamada 4-6-8 yavru verirler.her yumurtadan yavru çıkacak diye bir kaide yok..çeşitli nedenlere bağlı olarak bu değişir..bazen 1 yavruda bıraka bilir..bu sizin seçeceğiniz dişiye bağlı..dişiniz ii olmalı..
Şimdi 8. ay çiftleştiklerini düşünerekten yola çıkalım ve 10.ay yavru aldık diyelim ve bu yavrular 12. ay satılık konumuna gelir.ve dört yavru verdiğini düşünelim ve hesaplayalım.

İşe girdikten 12 ay sonra gider: 145 ytl olsun.(maksimum gider)
12 ay sonra gelir: 4 yavru x 15 ytl = 60 ytl satış..
145ytl masraf 60 ytl satış = 85 ytl içerdeyiz..karı nerede diyeceksiniz..
İşte karı
Siz çıkan ilk 4 yavruyu satarken onlar yumurtlamaya devam ediyorlar.ve her iki ayda bir yavru vermeye devam ediyorlar..

14. ay sonunda
masraf 145 +10 ytl yem =155 ytl olur.
Gelir 4kuş +4 kuş daha= 8 kuş X 15ytl satış =120 ytl olucak.

16.ay sonunda
Masraf: 155 + 10 = 165 ytl.
Gelir : 8 + 4 = 12 x 15 = 180 ytl..
Kar = 180-165 = 15 ytl..


18. ay sonunda 
Gider = 165 + 10 = 175 ytl.
Gelir = 12 + 4 = 16 x 15 =240
Kar = 240 175 = 65 ytl..bu üretim hesabı 1çift için geçerlidir.bunu 10 çift için hesaplayınız karınızda 18. ay sonunda 10 kat artar..yani 650 ytl olur..
Bunu 20 çift için düşünürseniz 18. ay sonunda karınız 20 kat artar..20 x 65 =1300 ytl olu..


Bu en kötü kar hesabıdır..emin olun ben riske yer vermem ve en sağlam hesabı önünüze serdim..
Evet illa 4 yavru vermeyecek bazen 3 yavru bazende 7-8-9 yavru verecek..bunu unutmayın..bu yazıları kopyala yapıştır yapmıyorum..

Kopyala yapıştır bilgi paylaşımıdır.ben bildiğim ve yaşadığım deneyimlerimi aktarıyorum..
Bu satışlar 31-05-2008 koşullarında geçerlidir..emek karşılıksız kalmaz..

Bu satış koşulları Diyarbakır için geçerlidir.ama emin olun türkiyenin her yerinde rakamlar aynıdır.1-2 ytl oynayabilir ama hep kardasınızdır..şunu unutmayın siz emek harcayın kuşunuzla ilgilenin oda ilgilenecektir..bunları hiç bi yerde bulamazsınız..bu yazdıklarım altın kurallardır ve değişmezdir..

Yeterki muhabbet kuşu uzmanı kısmını düzenli okuyun sorun ve sorgulayın.. yazdıklarımı aynen uygulayın tüm sayfaları düzenli takip edin ve sonunda kar kaçınılmazdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

[facebook][blogger][disqus]